notícies

Les PIME superen ja el 50% de l'import de contractació pública a Catalunya

28/02/2019

L'any 2017 les petites i mitjanes empreses es van convertir per primera vegada en la modalitat empresarial que gestiona més diners provinents de la contractació pública a Catalunya en arribar al 51,3% del total. Aquesta informació la va facilitar el Secretari General de la Vicepresidència de la Generalitat, Albert Castellanos, en el transcurs de la jornada Nous reptes de la contractació pública amb les PIME, celebrada el 28 de febrer al Palau Robert de Barcelona.

L'Acellec va ser present en aquest esdeveniment, que organitza anualment la Direcció General de Contractació Pública, amb la partipació dels membres de la seva junta directiva Mario Granados i Ferran Arbós i del seu gerent, Pep Montes. Durant la trobada, a més de l'informe anual sobre contractació pública, referit a dades de 2017, es va anunciar la disponibilitat d'informació sobre la contractació programada per a tot l'any 2019 per part del Govern i la creació d'un codi de bones pràctiques en la contractació pública, amb indicacions i recomanacions per als òrgans de contractació públics. 

La dada sobre la contractació pública referida a les petites i mitjanes empreses és molt rellevant, sobretot si es compara amb la mateixa xifra per al conjunt de l'estat espanyol, que només arriba al 28%, o en el conjunt de la Unió Europea, que se situa en una forquilla que va del 31% al 38%. Amb el 51,3% de la PIME catalana, així doncs, resulta evident que la petita i mitjana empresa és un model d'èxit i de qualitat a Catalunya.

En el transcurs de la jornada, la subdirectora general de seguiment i avaluació de la contractació pública, Anna Ciutat, i la Cap de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, Gemma Enfedaque, van atendre múltiples consultes dels empresaris assistents a l'acte, en relació amb l'aplicació de la recentment aprovada Llei de Contractes del Sector Públic, que ha generat nombrosos dubtes d'interpretació. 

En aquest enllaç podeu accedir a la Contractació programada per a 2019, a través d'aquest altre, a les dades de contractació pública dels darrers anys i, finalment, amb aquest altre enllaç podeu arribar fins als codis de bones pràctiques en contractació pública.