notícies

Ha arribat el moment de parlar

24/10/2017

Ha arribat el moment de parlar. Amb aquesta afirmació va cloure el president de la patronal Cecot, Antoni Abad, el seu discurs durant la Nit de l'Empresari, en la seva 23a edició. Es va adreçar directament al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, per dir-li que els empresaris són al costat de les institucions i els ciutadans de Catalunya, i va assegurar que l'actual conflicte polític només es pot resoldre fent política. En aquest sentit, va dir també que els empresaris es postulen com a reforç o alternativa a la mediació.

El lema de la trobada fou Explorant nous límits, i intentava evocar l'afany emprenedor dels empresaris, compromesos sempre en la recerca de nous espais de desenvolupament. En el transcurs de l'acte, que va tenir lloc el dilluns 23 d'octubre al Teatre Nacional de Catalunya, es van lliurar els tradicionals reconeixements Cecot al progrés empresarial. D'entre tots els premiats va destacar el guardó concedit a Joana Amat i Immaculada Amat, segona generació de directives de la consultora immobiliària Amat, caracteritzada per la seva aposta per valoritzar en el paper de les dones en el món del treball i pel respecte a la diversitat i criteris socials en la gestió de la seva activitat econòmica. En aquest enllaç es pot consultar la llista de guardonats de la nit.

Al llarg de l'acte es van produir diversos esments als presidents d''Omnium Cultural i de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sanchez, en presó preventiva sota l'acusació de sedició en el marc de la complexa crisi política que es viu a Espanya i Catalunya. Es va produir un clam unànim entre els assistents, que omplien de gom a gom la sala gran del TNC, cada cop que en algun parlament es demanava la llibertat per als presidents de les dues entitats sobiranistes. Ho van fer Agustí Colom, regidor de Turisme i Empresa de l'Ajuntament de Barcelona, les germanes Amat i el president Antoni Abad.

El president Carles Puigdemont, per la seva banda, va assegurar que el Govern de Catalunya no seguirà el camí que li vol imposar l'Estat i va exigir que la voluntat dels ciutadans sigui escoltada i respectada. El president de la Generalitat va dir que mentre siguem capaços de reconèixer-nos al mirall quan examinem el que hem fet anirem bé, malgrat vinguin greus dificultats. Puigdemont va fer servir un símil empresarial per descriure l'actual situació política quan va afirmar que una empresa no pot reternir els seus clients a la força; estudiarà per quina raó deixen de comprar els seus productes i no els enviarà pas un vaixell ple de policies per "colpejar la gent".

El to general de l'acte va estar presidit per la demanda de diàleg i pel respecte a la democràcia. En finalitzar l'acte va tenir lloc un sopar a peu dret per promoure la relació i el contacte entre empresaris i amb representants polítics. Van destacar l'assistència a l'acte de la consellera de Treball, Afers Socials i Familia, Dolors Bassa, de la consellera de Governació, Administració Pública i Habitatge, Meritxell Borràs, del secretari general d'Economia, Pere Aragonès, i de dirigents polítics com Artur Mas o Francesc Homs.

L'Acellec va estar representat a l'acte pel seu president, Pere Mulero, pel membre de la junta directiva, Albert Codinas, i pel gerent, Pep Montes.