notícies

Quatre treballs opten al primer Premi Colònies i Educació

31/07/2017

Quatre treballs acadèmics d’estudiants universitaris opten al primer Premi Interuniversitari Colònies i Educació. A finals del mes de juny es va tancar el termini d’inscripció amb els treballs de fi de grau de dos alumnes de la Universitat de Barcelona, un de la Universitat Autònoma de Barcelona i un altre de la Universitat Ramon Llull. Dos d’ells sóns estudiants d’educació social i els altres dos de professorat per a Educació Primària.

Els treballs ja són en mans dels membres del jurat, que té marge fins a mitjan mes de setembre per emetre el seu veredicte. El premi es lliurarà durant la darrera setmana de setembre, en un acte que tindrà lloc a la seu de la Direcció General de Joventut, a Barcelona, i que presidirà la seva titular, Marta Vilalta.

Es tracta de la primera edició del premi, que vol reconèixer la vàlua de treballs acadèmics d’estudiants de qualsevol disciplina relacionada amb el món de l’educació que s’hagin dedicat a analitzar, descriure o fer recerca sobre els valors pedagògics de les colònies escolars. Set facultats d’educació del país (UB, UAB, URV, URL, UdL, UdG, UVic) han donat suport al guardó fent difusió entre els seus alumnes, i s’ha comptat també amb un ajut econòmic de la Direcció General de Joventut, mercès a un coveni que es va firmar el passat mes de maig. La Direcció General d’Atenció a la Familia i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament de la Generalitat dona suport també al projecte Colònies i Educació, dintre del qual s’emmarca el premi.

El guardó consisteix en una dotació econòmica de 1.000 euros i la difusió per vies telemàtiques del treball guanyador. No es descarta, a mig termini, editar el treball. A mitjan mes de setembre es farà públic el nom del guanyador o guanyadora i la data precisa de l’acte de lliurament del premi.