notícies

L'Acellec participa en la ponència per a la llei de Reforma Horària

08/02/2017

Oriol Carbonell i Pep Montes, el primer com a vicepresident i el segon com a gerent de l'Acellec, van participar en la ponència conjunta parlamentària per a la elaboració de la Llei de Reforma Horària. La sessió de treball va tenir lloc el dilluns, 6 de febrer, al Parlament de Catalunya, i també van ser-hi presents representants de la Fundació Jaume Bofill, de la FAPAC i de patronals de l'escola concertada, entre d'altres.

Carbonell i Montes van mostrar la posició favorable de les empreses del sector al procés de reforma horària, però en van destacar diversos aspectes que condicionen la seva aplicació o que podrien suposar dificultats o impediments per mantenir alta la qualitat de serveis en els àmbits educatius, culturals i de les cases de colònies. 

Carbonell va remarcar la conveniència de recuperar la jornada partida per als centres públics d'ensenyament secundari i va mostrar la disposició i capacitació del sector empresarial per assumir els serveis de menjador escolar que se'n derivarien, d'acord amb les necessitats organitzatives especials d'aquesta etapa educativa. També van fer referència a la necessitat de concertació social per prevenir la possibilitat que el temps de migdia es redueixi de dues horares i mitja a dues hores. Aquest canvi afectaria inevitablement les condicions laborals dels treballadors del sector i cal assegurar que els seus drets són ben atesos. 

Montes va explicar de quina manera podria influir la reforma horària en els serveis vinculats a les colònies escolars i als serveis de cultura de proximitat. En els dos casos, els serveis que presten les empreses del sector queden a expenses de les disposicions de l'administració i al canvi d'hàbits socials, però no es preveu grans dificultats d'adaptació sempre que les transformacions siguin progressives i s'acompanyin de mesures assenyades per adaptar les novetats a les necessitats logístiques dels serveis.

En aquest document podeu consultar el contingut complet de la intervenció dels representants de l'Acellec en la ponència parlamentària.