notícies

L'Acellec reclama diàleg a la consellera d'Ensenyament

19/01/2016

L'Acellec ha fet arribar una carta a la nova Consellera d'Ensenyament, senyora Meritxell Ruiz, en la qual demana una vegada més que s'obri un ampli espai de diàleg amb tots els membres de la comunitat educativa per acordar els criteris bàsics del sistema de gestió dels menjadors escolars. El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha suspès cautelarment, per segona vegada, la licitació dels menjadors del Maresme Vallès Oriental, atenent el recurs que hi va presentar l'Acellec. Segons l'associació patronal, el canvi de model, tot i que necessari, no es pot realitzar sense un procés previ de converses amb el sector, per atendre la diversitat de necessitats i problemàtiques que existeixen.

L'Acellec considera que el sistema de contractació conegut com a Acord Marc no és adequat per gestionar un servei d'atenció a les persones perquè posa en risc la seva qualitat i no permet tenir en compte els aspectes educatius, essencials en aquesta activitat. L'acord marc convocat no reconeix el temps de menjador escolar (pràcticament el 30% del temps que els infants són a l'escola) com a servei educatiu i allunya dels centres d'ensenyament la decisió sobre la tria de les empreses que n'han de fer la gestió. L'Acellec i nombroses entitats, com la FAPAC, han reclamat reiteradament al Departament d'Ensenyament que aturi l'actual procés de contractació per buscar a través del diàleg un model que atengui la diversitat de circumstàncies i problemàtiques dels diferents agents del sector.

En aquest enllaç podeu accedir a una informació publicada en aquest mateix web que descriu la posició de l'Acellec sobre l'Acord Marc, i en aquest altre a la carta que la patronal ha adreçat a la consellera Ruiz.