Cases de colònies

 

L'ILLOT GRAN


Adreça: Els Pujols, 6 - Font-Rubí


Població: Santa Fe del Penedès - Municipi: Santa Fe del Penedès - Comarca: Alt Penedès - Província: Barcelona
902 13 20 00      info@lleuredosmil.com     

A consultar segons temporada


Empresa de gestió: Lleure dos mil


Descripció

Una casa ubicada al bell mig d'una àmplia zona de vinyes, al costat d'un bosc que forma part de la finca. Una illa de pau que està al mateix temps ben connectada: a dos quilòmetres i mig hi ha l'estació de tren de La Granada.


Dades de l'entorn

Entorn natural, amb bosc propi, esplanades i vinyes.


Dades de les instal·lacions

Disposa d'habitacions de 8, 12, 16 i 20 places, amb banys comunitaris.
Sala de mestres amb televisor, llar de foc i terrassa solàrium. Hi ha una habitació de mestres amb 4 llits i bany.
La casa compta amb una sala polivalent i una carpa.
Zona esportiva i infantil, un hort i una granja de cargols.


Dades de les activitats

ELS FOLLETS
Educació infantil i Cicle Inicial
Els follets de l’Illot són uns essers màgics i entremaliats que portaran als infants a descobrir el medi natural del Penedès i com és la vida al camp, juntament amb els seus amics els follets del bosc i el gegant Ferran. Uns éssers que ompliran de màgia i aventures l’Illot Gran durant l’estada dels infants.
Durant el dia, el follets han d’anar a l’escola i ens deixaran al càrrec, juntament amb els monitors, de la casa de colònies de l’Illot Gran, el seu hort biodinàmic i de la casa dels cargols. Així, mitjançant aquest centre d’interès, els infants podran experimentar les emocions que suposa viure al camp, on la gent s’ha d’espavilar per si sola per obtenir allò necessari per viure. En el camp els recursos són limitats, no tenim supermercats, i per això ens hem de valer amb el que tenim al voltant. Haurem de realitzar les feines diàries de l’hort, despedregar, treure les males herbes, plantar i recollir les verdures. També haurem de tenir cura de la casa dels cargols i assegurar-nos que aquests animalons no passin gana...
Alhora, els follets de l’Illot estimen molt la natura i portaran als infants a gaudir-ne mitjançant els 5 sentits que posseïm. Els infants podran olorar herbes remeieres, escoltar el soroll dels animalons que conviuen entre boscos i vinyes, gaudir amb la mirada d’un “mar de natura” des de “l’Illot” on està situat la casa de colònies, palpar les diferents textures que posseeix la terra i degustar alguns dels aliments que ens dóna la terra i que podrem recollir a l’hort de la casa.

MULTIACTIVITAT
Cicles Mitjà i Superior i Educació Especial
Durant l’ estada a la casa de colònies de l’Illot Gran farem un conjunt d’activitats aventureres i divertides aprofitant les possibilitats i recursos que ofereix la casa de colònies i l’entorn natural privilegiat del Penedès.
En contacte amb la natura i incidint amb l’esperit de superació personal, el respecte i l’autonomia individual i grupal, farem activitats com la gimcana de la superació, el joc de nit, l’orientació, la supervivència o les activitats d’aventura com el tir amb arc i el circuit d’aventura.
Mitjançant aquest centre d’interès, els nois i noies també podran experimentar les emocions que suposa viure a pagès i treballar alhora la seva autonomia personal i grupal. En el camp els recursos són limitats, no tenim supermercats, i per això haurem d’espavilar-nos amb el que tenim al voltant, haurem de recollir els elements propis d’un hort, fer-nos responsables de la granja de cargols o fer-nos les amanides de l’últim dinar...

Per últim, tampoc podem passar per alt que ens trobem en una regió singular a Catalunya, el Penedès, amb el seu característic paisatge de vinya. Amb les excursions coneixerem el relleu del territori, els arbres que neixen als marges i voreres dels camps, les vinyes i les masies centenàries. Amb el joc de la verema també coneixerem de forma divertida i lúdica totes les característiques del cultiu de la vinya i l’elaboració del vi o el cava...


Cercador de cases

empreses del sector
notícies del sector