notícies

Una jornada analitza el paper dels casals d’estiu per afavorir l’educació d’infants i joves

17/03/2022

‘Els casals d’estiu, una oportunitat 360’ és el títol d’una sessió promoguda per l’Aliança Educació 360 que comptarà amb la participació del gerent de l’Acellec, Pep Montes, que defensarà el paper de les petites i mitjanes empreses que programen activitats de formació no reglada a través d’activitats de lleure.

Un equip liderat pel professor del Departament de Pedagogia i codirector del grup Liberi de recerca en infància, joventut i comunitat de la Universitat de Girona, Pere Soler, ha elaborat un guia per fomentar la millora de la conceptualització, preparació i organització dels casals d’estiu a Catalunya. A partir d’aquest estudi, l’Aliança Educació 360 programa la jornada Els casals d’estiu, una oportunitat 360 que analitzarà el paper d’aquesta activitat de lleure per afavorir l’educació d’infants i joves.

 

La sessió inclourà una taula rodona que comptarà amb la participació del director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Àlex Sastre, de la regidora de Ciutat Educadora de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez, i de la directora del Casal dels Infants, Rosa Balaguer. El gerent de l’Acellec, Pep Montes, intervindrà des de la fila zero juntament amb la presidenta de l’Esplac, Carmen Alonso-Villaverde, i el president de la Fampas Barcelona, Eduard Fernández. Des de l’Acellec es posarà en valor el paper de les petites i mitjanes empreses que fan possible la formació no reglada a través del lleure educatiu i, concretament, des dels casals d’estiu.

 

Inscripcions obertes

La jornada presencial se celebrarà el proper 22 de març de 9 a 13.30 al centre cívic Joan Oliver Pere Quart de Barcelona. Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través d’aquest enllaç.