notícies

El complex El Jou Nature d’Eix Estels acull la 1a Nit del Turisme del Berguedà

17/02/2022

L’espai d’Eix Estels, empresa associada a l’Acellec, ha estat escenari d’una trobada que reuneix més de 120 persones del sector turístic, empresarial i polític de la comarca en el transcurs de la qual es ret homenatge a set establiments pioners del Berguedà.

El complex educatiu i turístic El Jou Nature de l’empresa Eix Estels, associada a l’Acellec, ha estat escenari aquesta setmana de la 1a Nit del Turisme del Berguedà. En el marc de la trobada, celebrada a les instal·lacions d’Eix Estels a Guardiola de Berguedà, s’han presentat els eixos principals de les oportunitats de futur del sector turístic al Berguedà que impulsarà l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.

 

Establiments pioners

En el marc de vetllada, s’han reconegut set establiments pioners en l’àmbit turístic del territori com són  Ca l’Amagat, de Bagà, en categoria Hotel; Casa Ferreres, d’Olvan, en Turisme Rural; Cal Candi, de Vilada, com a empresa d’activitats; Cal Pericas, de la Pobla de Lillet, com a restaurant; el Museu del Ciment, de Castellar de n’Hug, en la categoria Museu; Cal Negre, de Berga, com a bar; i el Berga Resort, com a càmping.

 

La Nit del Turisme també va distingir els establiments que renoven el segell Biosphere i els que l’aconseguien per primera vegada. El certificat Biosphere, de valor internacional, s’atorga a aquells agents turístics que fomenten valors com la responsabilitat social, la conservació dels béns culturals, la satisfacció de les expectatives dels turistes sobre el destí o la millora de la qualitat de vida de la població.