notícies

L’Acellec també demana la continuïtat de les Referents d’Ocupació Juvenil

21/10/2021

L’entitat s’afegeix a la petició de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut (Acpj) que plantegen a la Generalitat de Catalunya que mantingui la figura dels Referents d’Ocupació Juvenil a totes les comarques i municipis on existeix aquesta figura i l’ampliï amb més pressupost per arribar a més territoris i poder atendre millor el col·lectiu de persones joves d’arreu del país.

La petició de l’Acpj té en compte les dades negatives d’emancipació juvenil, sobretot després de la crisi del 2008 accentuat amb la pandèmia de COVID-19. El manifest indica que les dades d’abandonament prematur dels estudis i les d’ocupació són molt preocupants. Pel que fa a la primera, s’observa que el 17,4% de joves catalans no es graduen dels estudis obligatoris. Altres dades preocupants són que el 42% d’estudiants matriculats a formació professional no acaben els estudis i el 20% de Batxillerat tampoc ho fan, segons dades de CCOO. Davant aquesta realitat, la feina de les Referents d'Ocupació Juvenil tenen més sentit que mai. 

 

Futur incert

Un total de 80 professionals que formen part dels Referents d’Ocupació Juvenil tenen el futur incert quan resten dos mesos per acabar l’any. Hi ha municipis i comarques que no tenen clar si les Referents seguiran existint i es fa impossible poder planificar les polítiques actives d’ocupació i totes les altres activitats que desenvolupen per l’any 2022. El més preocupant per a l’ACPJ és que més de 80 professionals de joventut es troben en precari, sense saber si seguiran tenint un contracte l’1 de gener. És per aquest motiu que l’Associació Catalana de Professionals de Joventut demana a la Generalitat de Catalunya que aclareixi la continuïtat de tot aquest conjunt de professionals.