notícies

L’Acellec demana fer visible el sector de les activitats extraescolars

10/12/2020

L’entitat participa a la sessió de debat ‘L’educació més enllà de l’escola: equitat i qualitat a les tardes amb extraescolars’ organitzada des de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Acellec demana que es faci visible i es tingui en compte el sector de les activitats extraescolars arreu del territori. La demanda ha estat feta pel gerent de l’Acellec, Pep Montes, en el marc del cicle de debats I l’educació a Barcelona, què? que promou l’Ajuntament de Barcelona. En el marc de la intervenció a la sessió L’educació més enllà de l’escola: equitat i qualitat a les tardes amb extraescolars, Pep Montes ha assenyalat que “continuem desconeixent el nombre d’empreses, professionals i entitats que ofereixen el servei d’activitats extraescolars al conjunt del territori”. I ha afegit que “durant aquesta crisi s’ha fet més evident que mai aquest desconeixement perquè el propi Govern de la Generalitat ens ha demanat a l’Acellec el volum del sector en el moment de plantejar els ajuts”. Per a l’Acellec és bàsic dimensionar el sector i reconèixer-lo com a tal. “Tenim centenars d’educadors treballant en àmbits molt específics com les arts escèniques o la robòtica educativa i hem de ser capaços de reconèixer tot aquest potencial que genera oportunitats i centenars d’activitats d’un gran valor”.

 

Fer xarxa

L’Acellec ha recordat la necessitat que el potencial del sector del lleure educatiu es relacioni amb els recursos i les necessitats dels centres educatius, que són l’eix central del sistema educatiu. “Per això ens calen professionals dels perfils de mediadors culturals i dinamitzadors socioculturals que connectin els centres amb el sector del lleure per establir acords i fer xarxa”, ha apuntat Montes. Finalment, l’Acellec ha remarcat les dificultats del sector a causa de la situació de pandèmia que ha aturat la majoria d’activitats. “Malgrat tot, les empreses lluiten per mantenir l’activitat d’una manera o altra i en el moment que sigui possible recuperar la normalitat”, ha afegit el gerent de l’Acellec.

 

 

Tres casos d’èxit

La sessió de debat ha comptat amb la participació dels projectes +Educació a Sant Andreu impulsat per set escoles, Tàndem pel dret universal a la música de l’Escola Cervantes i l’Associació Riborquestra i Raval Estiu Educatiu, impulsat pel Grup d’Educació Comunitària del Raval, Taula Jove del Raval i Fundació Tot Raval.

 

Podeu recuperar el vídeo sencer de la jornada, celebrada aquest dimecres 9 de desembre, en aquest enllaç.