notícies

Formació continua, una cursa de fons

07/10/2019

El responsable de programes subvencionats de l'Escola Efa, Ferran Angulo, explica en aquest article les raons que converteixen la formació continua en una oportunitat per a les empreses i els treballadors del sector del lleure, la cultura i l'educació. Una oferta extensa, variada i especialment pensada per millorar les competències dels professionals que presten serveis en el nostre àmbit. Les empreses amb vocació de servei públic i que fan bandera de la qualitat són les aposten per la formació continua.

Fa quinze anys ningú no s'imaginava que pagaria la zona blava des del mòbil, que podria fer transferències a través de la banca electrònica sense fer cues al banc o que amb el certificat digital podria signar un document sense ni tan sols imprimir-lo. Avui, cada cop hi ha més persones que adquireixen les competències necessàries per fer-ho, mentre que les que no ho fan, mica en mica van quedant enrere.

En el món laboral passa el mateix. Si no fas un esforç per reciclar-te i posar-te al dia en el lideratge del teu equip, les noves metodologies educatives per atendre la diversitat o dels nous riscos d'assetjament vinculats a les noves tecnologies, mica en mica quedaràs fora de context.

El Consorci de Formació Contínua de Catalunya, conscient d'aquesta realitat, cada any fa una convocatòria d’ajuts amb la finalitat de millorar les competències professionals de més de cent mil persones treballadores de tots els sectors productius del país. La convocatòria d'enguany és de trenta cinc milions d'euros.

A l’Escola Efa tenim el compromís de vetllar per la professionalització dels sectors del Lleure, la Cultura i l’Educació, i hem presentat una proposta per oferir un ampli ventall de cursos 100% subvencionats en els dos plans que depenen del Consorci. El Sectorial, a través del qual es pot fer formació relacionada amb els sectors de l’Educació i el de Serveis a Col·lectius i a Persones, i el Transversal, amb el qual s’ofereix l’oportunitat de millorar les competències transversals, com el lideratge d’equips, la resolució de conflictes o primers auxilis, entre d’altres.

La resolució d’aquest any ha suposat una millora quantitativa i qualitativa en l’oferta formativa de l’Escola Efa, que aviat farem pública. Ho notareu en les noves aules amb les que hem fet convenis per fer formació arreu del territori català (Tarragona, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Occidental, Alt Penedès...), en els més de quinze cursos subvencionats entre els quals podreu triar els que considereu necessaris per millorar professionalment o la gran varietat d’horaris per tal que trobeu el que s’ajusta a la vostra disponibilitat.

Volem ser l’escola de referència al nostre sector, ajudar els treballadors a millorar les seves competències acompanyats pels nostres formadors experts, i envoltats d’altres companys i companyes amb la mateixa dedicació professional. Volem que, més enllà d’aprendre a través de la nostra metodologia participativa i dinàmica, els treballadors enriqueixin també els cursos que oferim, aportant la seva experiència i els seus coneixements.

Aquesta és la nostra escola. Us convidem formar-ne part i a no quedar-vos enrere en la vostra carrera professional.

 

Ferran Angulo és enginyer tècnic amb una llarga trajectòria com a educador en el món del lleure i amb responsabilitats de gestió en tasques de formació continua.