notícies

La declaració per la promoció de les colònies escolars recull adhesions

13/05/2014

La Declaració per a la Promoció de les Colònies Escolars, presentada en públic el passat 13 de febrer, està recollint adhesions i va eixamplant el seu pes i influència. A banda de la quarantena d'associacions, empreses i professionals que es van afegir a l'acte inaugural del projecte Colònies i Educació, són diverses ja les mostres de suport que hem anat rebent per impulsar aquesta iniciativa que pretén garantir el futur de les colònies escolars i potenciar la seva integració formal en el sistema educatiu català.

La Declaració i les linies generals del projecte es poden consultar des d'aquesta setmana en el nou bloc que trobareu en aquest enllaç i que s'anirà fent ressò de totes les passes i novetats que produeixi la iniciativa. El projecte el lideren conjuntament les tres organitzacions que agrupen la majoria d'empreses i entitats que gestionen cases de colònies i equipaments juvenils similars a Catalunya (l'ACCAC, la Confederació i l'Acellec).

Entre el mes de maig i de juny s'iniciaran les primeres trobades amb el Departament d'Ensenyament per crear el grup de treball tècnic que ha de proposar mesures que tendeixin a integrar les colònies escolars en el sistema educatiu i a facilitar a escoles i docents recursos i eines tècniques per tal que puguin realitzar amb facilitat i amb el màxim profit possible sortides a les instal·lacions de colònies.

També durant aquest període es realitzaran contactes amb centres universitaris per avançar en la validació acadèmica dels valors i beneficis pedagògics associats a la realització de colònies. Es vol promoure treballs de recerca i material pedagògic de referència per incentivar l'aprofitament educatiu de les activitats. Des d'un altre punt de vista, s'intentarà incorporar en els ensenyaments de les facultats de professorat mòduls específics per treballar amb infants i joves en les instal·lacions de colònies i capacitar d'aquesta manera els futurs docents per a l'ús dels recursos pedagògics propis de les estades i convivències en colònies.

Mentre el projecte avança, tots els interessats poden adherir-se a la Declaració per a la Promoció de les Colònies Escolars a través d'aquest formulari.